Lekdetectie

Bij Riosan sporen wij een lek of vochtprobleem op met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De locatie van het lek wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Zowel warmte-, vocht- als waterlekken kunnen wij detecteren.

Naargelang het probleem maken wij gebruik van verschillende toestellen.

Thermografische lekdetectie

Met de thermografische infraroodcamera is het mogelijk om de bron van de lekkage heel nauwkeurig te bepalen. Het voordeel van het gebruik van een thermografische infraroodcamera voor het uitvoeren van lekdetectie voor warmwaterleidingen is dat men zonder schade het lek kan vinden. Hiermee kan de loodgieter of verwarmingsspecialist nauwkeurig de lekkage verhelpen.

Bij een warmwaterleiding is een thermografische infraroodcamera het perfecte toestel voor het herkennen van lekken. Het water dat uit de leidingen vloeit zal snel afkoelen, waardoor er een temperatuurverschil ontstaat tussen het water in de leidingen en het gelekte water. Met de thermografische infraroodcamera kan men dit temperatuurverschil traceren. Zelfs op moeilijke plaatsen! 

Terwijl we de inspectie met een thermografische infraroodcamera uitvoeren kunnen we foto’s maken van onze bevindingen. Hoe sneller een lekkage is herstelt, hoe kleiner de kans is op blijvende waterschade in huis.

UV detectie

Door het gebruik van kunstmatige markeringsmiddelen (tracers) in complexe leidingen kan de lekdichtheid van het oppervlak hiervan worden gecontroleerd of kunnen door lekkage veroorzaakte vloeistofverdeling en vloeistofverloop, met het ultraviolet licht worden gedetecteerd en geanalyseerd. 

Andere typische toepassingsgebieden zijn de controle van de lekdichtheid van watervoerende vlakken van platte daken (groendaken) en de controle van goten en rioolkolken

De lichtgewicht LED-zaklamp levert direct na het inschakelen het maximale UV-A-vermogen en is zeer geschikt voor gebruik bij snelle inspecties of controles van moeilijk toegankelijke gebieden. 

Geofoon

Met dit toestel kan men leidingen en armaturen snel en veilig op lekkage geluiden controleren. De combinatie uit hooggevoelige trillingsopnemers en de figuratieve versterkers techniek maakt een registratie van zelfs minimale mechanische trillingen mogelijk.
Per knopdruk laten zich hoge en diepe frequenties filteren, zodat metalen en niet metalen leidingen kunnen worden gemeten. Door de kabelloze bluetooth overdraging naar de koptelefoon wordt het meten veel makkelijker. Voor de meting kan het toestel direct met de meetpunt op de leiding, armatur of vloer worden gezet. Bevindt zich een leidingbreuk in de gemeten leiding, zullen er lekgeluiden te horen zijn. De pegelindicator reageert daarbovenop nog op de intensiteit van het opgenomen geluid.

Ultrasoon

Als er lucht- en/of waterlekken zijn, ontstaat er meestal een ultrasoon geluid dat buiten ons gehoor spectrum ligt. Dergelijke toestellen zetten dit ultrasoon geluid om naar een hoorbaar geluid om de lekken op te sporen.

De ultrasone zender is zeer handig voor gebruik in omgevingen waar niet voldoende druk is. Zoals lekken aan ramen.

De transmitter genereert ultrasone geluidsgolven voor het detecteren van scheuren, lekken van leidingen lokaliseren, opsporen van het einde van ondergrondse PVC buizen en leidingen of vaststellen van correcte aansluitingen.

Vochtmeter (bouwmaterialen tot 4cm diepte)